Een facebook pagina voor uw bedrijf.Waarschijnlijk heeft uw onderneming een Facebook pagina nodig, ik laat u even zien waarom.

De reikwijdte van het Facebook platform.

  • Met meer dan 1,3 miljard! actieve gebruikersprofielen is Facebook wereldwijd veruit het meest populaire sociale platform.
  • Vandaag de dag zijn er meer dan 5,2 miljoen Belgen met een eigen Facebookprofiel.
  • Onder de Vlamingen heeft 72% een profiel en kijkt 73% dagelijks een 20-tal minuten op facebook.
  • Naast de statusupdates van hun vrienden willen deze gebruikers zich ook associëren met bekende merken, maar willen ze ook nieuwe merken ontdekken.

Erg indrukwekkend, maar waarom zou u uw online business op facebook inzetten?

 1) Behoud de controle

Door een eigen Facebook pagina te starten neem je controle over uw aanwezigheid op Facebook en bepaal je zelf welke inhoud je gaat delen met uw doelgroep.

U zal niet het eerste bedrijf zijn waar blijkt dat iemand buiten uw weten reeds een ‘fanpagina’ over uw bedrijf heeft opgericht. Vaak associëren andere Facebook gebruikers zich verkeerdelijk met deze pagina en neemt men de gedeelde inhoud van deze pagina aan alsof deze vanuit uw business komt.

2) Klantenbinding

Facebook is in de eerste plaats een discussieplatform, dit kan u gebruiken om de verbinding tussen uw fans en uw business aan te scherpen. U kan reageren op vragen waar uw business de oplossing voor heeft, u kan de tendensen in uw markt aanvoelen en hierop inspelen.

3) Mond aan mond reclame

Nog steeds de beste reclame zegt men wel eens, een reden te meer om uw business op facebook te brengen.

Wanneer mensen advies zoeken, of een beslissing gaan nemen over een aankoop dan stelt men deze vragen vrij eenvoudig aan hun eigen vrienden en kennissen via facebook.

Het is dan ook vrij eenvoudig voor uw facebook fans om uw bedrijfspagina (en producten) eenvoudig te promoten aan hun eigen vrienden.

4) Goedkope, gerichte reclame

Als business kan u optimaal profiteren van de erg persoonlijke opzet van facebook. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk om erg doelgerichte reclamecampagnes op te stellen en deze zeer specifiek te gaan richten op een bepaald doelpubliek.

Zo kan je bijvoorbeeld zeer specifiek adverteren aan “een man uit de regio limburg, met een leeftijd tussen de 30 en 45 jaar met interesses in sportwagens, autovakanties en radarverklikkers.”

5) Straal autoriteit uit

Door het geven van goed advies, regelmatige nuttige tips en het voeren van een correcte communicatie (ook bij klachten) toont u aan dat u sterk in uw schoenen staat en versterkt u uw merk.

6) Uw werknemers

Wanneer uw pagina ontbreekt zullen uw klanten vaak uw werknemers persoonlijk vriendschapsverzoeken sturen, met hen de dialoog aangaan, waardoor uw business de controle verliest. Mocht een van uw werknemers de firma verlaten, verliest u ook uw sociale link met deze klantcontacten.

7) Uw concurrentie

De kans is zeer reëel dat uw concurrentie reeds bovenstaande punten heeft ingezien en een eigen pagina beheert. Uw klanten vinden u niet terug en gaan de concurrentie opzoeken en om advies vragen…

 

Met deze beknopte punten wil ik je de toegevoegde waarde van een eigen facebook pagina aantonen. Dit kan vrij eenvoudig opgezet en beheerd worden.

    Contacteer mij

    Heb je vragen of zoek je persoonlijk advies? Stuur me gerust een bericht en ik neem contact met je op.

    Naam (vereist)

    Email (vereist)

    Uw bericht

    Over

    Internetondernemer - Problem solver - Out-of-the-Box denker.
    Bouwt niet enkel websites, maar zorgt er ook voor dat ze geld verdienen.
    Altijd te vinden voor een interessante babbel.

    Twitter profiel : @jeroenceyssens